Puppy's Ziva en Hachi geboren

Na een lange periode wachten in rare onzekere tijden hebben onze Hachi en Ziva voor bijzonder veel puppygeluk gezorgd. Onze lieve knappe Ziva is 19 oktober 2020 na een redelijk vlotte bevalling de trotse moeder geworden van maar liefst 7 prachtige pups. 2 jongens en 5 meisjes heeft ze ons gegeven.

Calamity Jane,

roepnaam

Boogie

(inmiddels verkocht)

Boogie net geboren

Boogie 7 weken oud

Contagious Magic,

roepnaam

Shadow

(inmiddels verkocht)

Shadow net geboren

Shadow 7 weken oud

Contagious Love,

roepnaam

Sammy

(inmiddels verkocht)

Sammy net geboren

Sammy 7 weken oud

Clashing Rocks,

roepnaam

Shinji

(inmiddels verkocht)

Shinji net geboren

Shinji 7 weken oud

Classy Sassy Dancer,

roepnaam

Mitsu

(inmiddels verkocht)

Mitsu net geboren

Mitsu 7 weken oud

Cherokee Maiden,

roepnaam

Yentl

(inmiddels verkocht)

Yentl net geboren

Yentl 7 weken oud

Catching moonlight,

roepnaam

Moon

(inmiddels verkocht)

Moon net geboren

Moon 7 weken oud

Groeitabel

Weekoverzicht

Week 1

De 7 dwergen van onze Ziva zijn inmiddels alweer een week oud. Wat gaat de tijd nu al snel.
We horen de kleintjes bijna groeien. Ziva is dan ook super zorgzaam en bewaakt de kleintjes met alle energie die ze heeft.
Bezoek is van harte welkom, uiteraard op afstand in verband met corona, maar zeker op afstand van de pups. Vrouwen gaat nog een beetje, dan wil ze nog wel stoppen met blaffen. Vreemde mannen is even een ander verhaal, deze zijn om een of andere vage reden niet echt te vertrouwen.
Onze andere honden zijn ook nog niet echt welkom in de huiskamer dus daar moeten we goed mee oppassen.
Ons meisje doet ontzettend goed haar best en we zullen zien wat de komende week ons weer gaat brengen.

En dan zijn de kleine dwergen ineens weer 2 weken oud. En wat doen ze het goed. Ziva is een hartstikke goed moedertje die haar kroost met haar leven bewaakt.
De kleintjes hebben inmiddels hun oogjes open, de een ietsje verder dan de ander. Ook de pootjes worden inmiddels al een beetje uitgeprobeerd.
De eerste pedicure behandeling is inmiddels ook gedaan. Ze vonden het niet allemaal even leuk maar dat zal met de tijd wel steeds een beetje beter gaan.
De stembanden worden ook al flink getest en af en toe komt er dan ook al wat geluid uit dat aardig op een echt blafje lijkt.

3 weken zijn onze dwergen alweer. Wat gaat het toch snel. De stembanden en de pootjes worden inmiddels goed getraind. De kist wordt nu behoorlijk onderzocht en na een korte ontdekkingstocht zoeken ze elkaar al weer snel op. Stilletjes aan gaan we beginnen met wat speeltjes te introduceren in hun omgeving. Het bezoek wordt heel erg gewaardeerd. Met de corona maatregelen is het af en toe puzzelen wie wanneer bij de pups mogen komen kijken maar met wat begrip en geduld van beide kanten komen we een heel eind. We hebben super lieve baasjes gevonden voor deze 7 dwergen.

Onze dwergen worden groot. Ze hebben inmiddels allemaal heel leive baasjes gevonden. In het begin van de week zijn de tandjes doorgekomen. Mamma Ziva vind het steeds minder leuk om de dwergjes eten te geven. We zijn dan ook stilletjes begonnen met een vleespapje extra bij te geven. En ze eten allemaal ieder uit hun eigen bakje of ze nooit anders gedaan hebben. Geweekte (geprakte) brokjes eten ze wel op omdat ze af en toe wat honger hebben maar vlees heeft duidelijk nog hun voorkeur. Ook lieten ze duidelijk merken dat de ruimte wat krapjes werd voor ze. We hebben afgelopen weekend dan ook de grote ren gezet zodat ze lekker hun pootjes kunnen strekken. Ook het aanbod van de speeltjes kan nu langzaam maar zeker worden uitgebreid.

Vijf weken zijn alweer voorbij. De wormkuren en de pedicure behandelingen zijn niet hun favoriete bezigheden maar worden redelijk gelaten ondergaan. De speelmomenten worden stilletjes aan meer en langer. De brokjes worden steeds beter gegeten en het vlees blijft favoriet maar ze groeien allemaal mooi gelijkmatig op. Shadow is degene die neiging heeft om te gaan schrokken. De anderen gaan rustig aan hun bakje staan om te eten. Ze worden elke dag een beetje zelfstandiger. Mamma Ziva vind het nog vervelend als de andere honden bij haar pupjes in de buurt komen maar gaat steeds meer afstand van hen nemen. Het vele bezoek van groot en klein wordt ook heel erg gewaardeerd door de kleintjes.

Het afscheid komt langzaam maar zeker dichterbij. Wat zijn ze inmiddels snel en nieuwsgierig aan het worden. Afgelopen week was een redelijk heftige week voor de kleintjes. Eerst kwam de chipper van de Raad van Beheer. Dan moesten er weer nageltjes geknipt worden. En tot overmaat van ramp kom je in een leuke ruimte met leuke mensen blijkt het een dierenarts met assistente te zijn. Heel lief hoor maar op het laatst komen ze nog snel even met een prikje. Dat vonden ze toch allemaal een beetje minder. Maar eenmaal weer thuis was dat snel vergeten. De wereld kan niet groot genoeg zijn voor onze dwergen. Iedereen die op bezoek komt moet er aan geloven. Men moet niet denken dat ze zonder een puppyknuffel de deur weer uit kunnen gaan. Ondanks de corona maatregelen lukt het toch elke keer weer om iets te verzinnen om veilig en vrij met de pups bezig te zijn. Deze vinden het heerlijk om met iedereen te spelen en te knuffelen.

En dan zijn onze dwergen 7 weken oud. Na een drukke week met redelijk veel bezoek van grote en kleine mensen beginnen we aan de laatste dagen bij ons in huis met al het puppygeweld. De pups kunnen super aanhankelijk zijn maar dagen elkaar ook flink uit. Het geruzie gaat niet altijd van een leien dakje maar wordt gelukkig telkens weer opgelost. Ze worden steeds luidruchtiger en ongeduldiger. De eerste keer buiten spelen was gewoon heel normaal en verliep dan ook alsof ze nooit anders gedaan hebben. Ze vragen steeds meer om aandacht en we gaan ze dan ook de komende dagen nog wat extra verwennen tot het moment van afscheid daar is.

Week 2
Week 3
Week 4
Week 5
Week 6
Week 7