Puppy's Nobby en Jake geboren op 7 maart 2021

Op 7 maart zijn Nobby en Jake de trotse ouders geworden van 5 prachtige lieve pups.

Your Very Special Eagle,

roepnaam

Mîlo

(inmiddels verkocht)

Mîlo net geboren

Mîlo 7 weken oud

Young melody,

roepnaam

Djess

(inmiddels verkocht)

Djess net geboren

Djess 7 weken oud

You Are My Sunshine,

roepnaam

Djoy

(inmiddels verkocht)

Djoy net geboren

Djoy 7 weken oud

You Light Up My Life,

roepnaam

Charlie

(inmiddels verkocht)

Charlie net geboren

Charlie 7 weken oud

Young Special Agent,

roepnaam

Mik

(inmiddels verkocht)

Mik net geboren

Mik 7 weken oud

Groeitabel

Weekoverzicht

Week 1

Na een redelijk vlotte bevalling is onze Nobby een voorbeeldige moeder voor haar 5 pups. De pups doen het goed. Ze drinken en slapen goed en laten zich af en toe al een beetje horen. De pootjes worden heel voorzichtig geoefend met het buikschuiven naar mamma als je dorst hebt. De blafjes beginnen ook al iets luider te worden. Het puppybezoek komt langzaam maar zeker een beetje op gang. Door de coronaregels is het af en toe een beetje lastig inplannen maar tot nu lukt het aardig.

De puppy's zijn inmiddels twee weken en de eerste week probeerden ze als een zeehondje vooruit te komen. Nu beginnen ze steeds beter hun pootjes te gebruiken.
De oogjes zijn inmiddels open en zullen de kleine rakkers steeds sneller hun weg kunnen vinden.
Als de pups te snel bij mamma Nobby komen waardoor ze niet snel genoeg kan gaan liggen om te voeden staat ze gewoon heel rustig op en gaat aan de andere kant van de kist liggen zodat zijzelf ook prettig ligt tijdens het voeden.
Wat een geweldig lieve zorgzame mamma is Nobby toch. zo relaxed met haar pups en de visite die regelmatig komt, dat is voor ons puur genieten.
De eerste manicurebehandeling is een feit net als de eerste wormkuur. De kleintjes weten dat nog niet zozeer te waarderen maar mamma Nobby des te meer.

De pups en mama Nobby doen het super goed het is echt genieten hier.
Hadden ze vorige week allemaal de oogjes open, nu kunnen ze ook echt goed zien de oortjes werken ook! Ook de tandjes zijn al doorgekomen dus we gaan steeds beter vlees en brokjes eten.
Mamma wil voor een voeding zelf eigenlijk ook nog even rustig eten maar dan komen de kleintjes in actie. De kleintjes proberen op hetzelfde moment bij mamma te drinken maar dat valt nog niet echt mee. Ze zijn nog net een beetje te klein om echt lekker te drinken terwijl mamma blijft staan.
Door de activiteiten die ze laten zien hebben ze inmiddels een beetje meer loopruimte gekregen en zal binnen kort de grote puppyren een feit worden.
Het begint met elkaar te spelen, ze kunnen blaffen en grommen.
Wel is het heel erg jammer dat we in deze coronaperiode zitten waardoor onbeperkt bezoek niet mogelijk is..
Desondanks zijn er weer enkele baasjes komen kijken naar hun pupje en hebben ook even mogen knuffelen.
Maar op dit moment maar mondjesmaat bezoek en zoveel mogelijk met inachtneming van de regels.
Maar het is zoals het is en het doet natuurlijk niets af aan het feit dat we hier dagelijks genieten van een prachtig stel pups.
Foto's maken wordt steeds lastiger maar dat mag de pret niet drukken.

Afgelopen week was een week vol veranderingen.
Allereerst hebben we afscheid genomen van de werpkist want de pups waren wel toe aan wat meer ruimte.
Dus de ren is opgebouwd en nu we zijn begonnen om het melk drinken bij mamma af te bouwen en dat betekent dat de pups inmiddels de brokjespap geproefd hebben. Deze pap beviel blijkbaar zodanig goed dat ze nu inmiddels bijna droge brokjes op een rijtje in de ren op staan te eten.
Ze krijgen nu drie keer per dag brokjes en 1 keer per dag vlees en daar tussendoor
drinken ze nog heerlijk bij mama! Inmiddels vindt dit drinken plaats terwijl mamma gewoon kan blijven staan.
Natuurlijk is er ook weer visite geweest en ook de kleinzoons en kleindochter zijn weer druk met socialiseren begonnen. Tot nu toe gaat het supergoed met onze kleine kanjers en genieten we volop van dit heerlijk rustig stabiele nestje.

Wat hebben we afgelopen week genoten! Ze hebben kennisgemaakt met heel veel
verschillende speeltjes en mensen.
Het is geweldig om te zien dat ze heel even van een afstandje kijken, maar al heel snel wint de nieuwsgierigheid en gaan ze heerlijk spelen.
Ook spelen en ravotten ze steeds meer met elkaar, grommen en grauwen kunnen ze dan ook heel erg goed naar elkaar.
De pups eten inmiddels al heel goed 3 keer per dag droge brokjes en 1 keer per dag vlees. Ze vinden het allemaal heerlijk.
Nobby houdt het inmiddels een beetje voor gezien. Ze komt nog een paar keer per dag bij haar pupjes om te zien of alles in orde is en een beetje te laten drinken maar dan gaat ze ook weer heel graag heel snel naar buiten.
Er komt regelmatig even visite en al die extra aandacht vinden de pups heerlijk.
Inmiddels is het weer een beetje beter aan het worden en zijn ze ook al een keertje naar buiten geweest Sommige hadden er totaal geen moeite mee, een paar vonden het eerst best spannend.
Het is ook niet niks om zomaar in die grote boze buitenwereld gezet te worden...

De grote ren is een leuke plek voor de pups, er liggen heel veel knuffels waar ze heerlijk bij kunnen slapen.
Daarnaast past er in de ren ook veel speelgoed om aan te sjorren en te trekken...
Ook zijn ze al meerdere keren naar buiten geweest en dat vinden ze nu helemaal leuk.
Ook komt er bijna elke dag visite om met onze kleintjes te knuffelen.
Donderdag is de vertegenwoordiger van de Raad van Beheer geweest en heeft DNA afgenomen en de chip gezet bij alle kleintjes. Ze hebben het allemaal super goed gedaan en geen kik gegeven.
Het eten gaat ook super goed!

Wat later dan bedoeld toch nog een kleine laatste update. Vlak voor het eigenlijke vertrek besloten de kleine bordertjes een virusje op te doen. Ze zijn dan ook ietsje langer gebleven dan gepland. Ze zijn inmiddels allemaal weer goed hersteld en gecontroleerd door onze dierenarts die ze allemaal kerngezond heeft verklaard. Ze zijn inmiddels ook allemaal met hun nieuwe baasjes meegegaan en hebben het allemaal heerlijk naar hun zin. Ze genieten met volle teugen van hun nieuwe avonturen.

Week 2
Week 3
Week 4
Week 5
Week 6
Week 7