Puppy's Ziva en Yukai geboren

Na een voorspoedige dracht van 9 weken was het 15 september dan eindelijk zover. Ziva werd wat onrustiger en wilde niet meer eten of drinken.

Om 14.00 uur was het zover dat de bevalling ging doorzetten. Anderhalf uur later was onze Ziva de trotse moeder van maar liefst 6 pupjes.

Ziva heeft dit alles heel rustig en perfect gedaan. Ziva en Yukai zijn nu de trotse ouders van 4 reutjes en 2 teefjes.

Absolute Eagle Power (reutje wit/grijsblauw),

roepnaam

Akira

(inmiddels verkocht)

Akira net geboren

Akira 7 weken oud

A Star is Born (reutje blauw/blauw),

roepnaam

Skip

(inmiddels verkocht)

Skip net geboren

Skip 7 weken oud

All That Magic (reutje groen/zeegroen),

roepnaam

Ace

(inmiddels verkocht)

Ace net geboren

Ace 7 weken oud

All I Want Is Joy (reutje bruin/limegroen),

roepnaam

Benjy

(inmiddels verkocht)

Benjy net geboren

Benjy 7 weken oud

Armful of Fun (teefje rood/oranje),

roepnaam

Niki

(inmiddels verkocht)

Niki net geboren

Niki 7 weken oud

Art of Love (teefje zwart/rose),

roepnaam

Arisa

(inmiddels verkocht)

Arisa net geboren

Arisa 6 weken oud

Groeitabel

Weekoverzicht

Week 1

Na een voorspoedige bevalling is er een week van genot begonnen. Ziva heeft de bevalling super goed gedaan en doorstaan.

Wat betreft eten en drinken gedraagt ze zich een beetje als een prinsesje is ze heel kieskeurig maar dat accepteren we voorlopig van haar.

Ze is een super zorgzaam moedertje en laat dan ook zeker geen andere honden in de buurt van haar kleintjes toe. Vreemde mensen mogen na een luidruchtige begroeting op afstand een kijkje nemen maar ook niet meer.

En weer een week verder. Ondanks het feit dat de kleine kanjers 3 dagen te vroeg op de wereld kwamen doen ze het fantastisch. Teefje Niki (rode bandje) is echt haantje de voorste met bijna alles. Zij heeft ook als eerste haar oogjes goed open. De andere pups doen het iets rustiger aan maar kijken allemaal al stiekem door de spleetjes mee. Ziva is een heel lief, zorgzaam en voorzichtig moedertje. De afgelopen week is er al redelijk wat bezoek over de vloer geweest en Ziva bewaakt haar pups als een kleine witte tijgerin. Zolang het bezoek de aandacht aan haar schenkt en niet aan haar puppen komt is het prima. Dus wordt de dame op haar wenken bediend en is iedereen netjes op afstand van haar pupjes gebleven. Gelukkig vind ze het prima als wij af en toe even knuffelen met haar en haar kleintjes.

3 weken zijn onze kleine kanjers alweer. Wat gaat het toch allemaal snel. De wormkuur aan het eind van de 2e week ging er prima in. Ze gaan het moeder Ziva steeds lastiger maken en lopen al aardig door de werpkist te waggelen. Sommigen vinden het ook heel erg nodig om hun stembanden te oefenen tot groot plezier van de vele visite die over de vloer komt. Inmiddels hebben al 4 van de kleintjes hun gouden mandjes gevonden. Ze worden langzaam maar zeker steeds actiever en hun nageltjes zijn inmiddels ook al 2 keer geknipt. Op naar een nieuwe week en nieuwe ontdekkingen voor ons en de kleintjes.

Wat een heerlijk drukke gezellige week hebben de kleintjes gehad. We hebben lekker veel puppybezoek mogen ontvangen. Hierdoor hebben de kleintjes ook lekker veel knuffels gekregen natuurlijk. We zijn stilletjes aan begonnen met het aanbieden van puppypap/puppyvlees wat door sommigen beter gewaardeerd wordt dan door de ander. Maar het gaat elke dag een beetje beter en ook het zelfstandig melk drinken uit een grote bak is ze niet vreemd meer. De voorkant van de werpkist is eraf om de kleintjes iets meer leefruimte te geven. Hierdoor heeft mamma Ziva ook leren multitasken. Terwijl zij zelf lekker haar bak eten leeg eet komen de pups bij haar drinken. Twee vliegen in één klap dus. Op naar een nieuwe week met weer nieuwe indrukken en hopelijk veel knuffeltjes.

De kleine kanjers worden op hun eigen rustige manier en tempo steeds een beetje groter en brutaler. Ze hebben inmiddels allemaal een gouden mandje gevonden. Dat betekent dus nog meer puppybezoek en nog meer knuffels voor onze kleine deugnieten. Eten doen ze wanneer het hun het best uitkomt en laten zich dan ook niet opjagen om sneller of meer te eten. Het speelgoed wordt steeds meer favoriet. Ze eisen steeds meer de aandacht op wanneer het naar hun mening te lang duurt voor ze weer een aai of knuffel krijgen. De kleinkinderen zijn weer telkens paraat op de kleintjes op hun wenken te bedienen. Ze hebben mamma Ziva steeds minder nodig en vinden het wel best om gewoon hun eigen ding te doen. Ze gaan iedereen elke dag steeds beter in de gaten houden en volgen. Dit betekent dat er naar hun mening soms gegromd en geblaft moet worden om iedereen duidelijk te maken dat zij er ook nog zijn.

En dan gaan we gewoon aan de laatste week beginnen met onze kleine kanjertjes. Wat doen ze het goed. Ze spelen en stoeien volop en buitenspelen is echt favoriet. Ze groeien goed en ze laten zich niets wijs maken. De afgelopen week is er weer lekker veel puppybezoek geweest. Onze kleine rakkers draaien daar hun pootjes niet voor om en doen elk hart smelten van degene die bij hun in de buurt komen. Ze worden steeds ondeugender en laten luid en duidelijk merken of ze het ergens wel of niet mee eens zijn. De bezoekjes van mamma Ziva zijn eigenlijk tot bijna nul teruggedraaid en daar is ze heel blij mee. De wormkuur is nog steeds geen favoriet maar ze hebben het allemaal weer wel netjes naar binnen gekregen. De komende week staat nog een bezoekje aan de dierenarts gepland voor checkup en de eerste inenting.
Verder nog een enkel bezoekje gepland en dan uitrusten tot het tijdstip van vertrek.

En dan zijn de pups plots 7 weken oud en gaan ze uitvliegen de wijde wereld in. Afgelopen week was druk en spannend voor de kleintjes maar ze zijn nu helemaal voorbereid om op ontdekkingstocht te gaan. Chippen, ontwormen en inenten, het maakte de pups niet zoveel uit. Ze doen het goed en gaan zeker heel veel plezier geven aan hun nieuwe baasjes.

Week 2
Week 3
Week 4
Week 5
Week 6
Week 7