Pup Layca en Hachi geboren

Na een zware bevalling is onze Layca moeder geworden van 4 prachtige pups.

Dream Maker,

roepnaam

Yuko

(inmiddels verkocht)

Yuko net geboren

Yuko 7 weken oud

Daily Melody,

roepnaam

Gijsje

(inmiddels verkocht)

Gijsje net geboren

Gijsje 7 weken oud

Dragon Heart,

roepnaam

Sherlock

(inmiddels verkocht)

Sherlock net geboren

Sherlock 7 weken oud

Dare Devil,

roepnaam

Kenji

(inmiddels verkocht)

Kenji net geboren

Kenji 7 weken oud

Groeitabel

Weekoverzicht

Week 1

En dan zijn onze kleine Japannertjes ook 1 week oud. Wat doen ze het ook super goed. De jongens hebben hun geboortegewicht allemaal ruimschoots verdubbeld en ons kleine meisje bijna. De pups zijn heel tevreden en als mamma Layca een beetje te lang van ze weg blijft laten ze dat heel luid en duidelijk weten. Mamma Layca gaat redelijk relaxed om met het bezoek voor haar kleintjes. Ze gaan stilletjes aan steeds vaker hun pootjes en stembandjes gebruiken dus dat belooft wat voor de komende weken.

Het gaat zo mooi, zo vanzelf...en zo ontspannen. Dit is een nest waar we tot nu toe geen omkijken naar hebben, maar waar je het liefst wel de hele dag naar kijken wilt...
Mamma Layca zorgt perfect voor haar kroost. Ze voedt en verzorgt de pups heel regelmatig, we hebben nog niet 1 poepje ontdekt dat doet mamma bijzonder goed!
De eerste manicure en wormkuur is een feit. De kleintjes waren er niet echt blij mee maar hebben er voor gekozen om alles gelaten te ondergaan. De troostende likjes van mamma Layca als toetje maakten weer veel goed.
Gijsje mag dan wel een klein meisje zijn maar ze had wel als eerste haar oogjes open. Ze is net iets nieuwsgieriger dan haar broertjes die net wat later waren met de oogjes op te doen.

En dan is het weer tijd dus voor een nieuw weekverslag.
De pups en mamma Layca doen het goed. Mama is en blijft heel beschermend naar haar pups toe.
Gelukkig neemt ze wel af en toe een beetje afstand en krijgen wij de kans om te proberen of de kleintjes soms wat extra eten willen.
De kleintjes grommen en blaffen soms en zijn dan echt stoer.
Ze hebben feilloos in de gaten wanneer mamma in de buurt is.
Het zal niet lang meer duren dat ze gaan verhuizen naar de ren...
We bieden nu ook voorzichtig wat speelgoed aan en de ontdekkingsreis kan beginnen...
Gelukkig komen hun baasjes net als van de kleine bordertjes ook regelmatig op bezoek en worden ze vanaf nu steeds meer geknuffeld.
Voor nu liggen ze weer heerlijk te slapen.

Wanneer het gezellig is vliegt de tijd voorbij.
Wat zijn we gelukkig en blij met dit mooie nestje.
Het worden steeds meer hondjes..het speelt, maakt af en toe ruzie
en slaapt nog heel erg veel.
De eerste dagen in de ren is nog een beetje lastig om te bekijken wat de mogelijkheden van de ruimte is. De ruimte is uiteraard beperkt.
Afgelopen week zijn meerdere baasjes, redelijk coronaproof, even op bezoek geweest om een knuffel te brengen.
De pups vinden alle aandacht ook geweldig, ze zijn nog een beetje voorzichtig met het eerste contact maken maar als het eenmaal bekend is vinden ze het allemaal prima.
Inmiddels zijn we begonnen met het aanbieden van vleespap allemaal om de beurt op de grote tafel en een klein beetje proeven.
De een eet soms iets meer dan de ander, maar ze zijn heel tevreden, groeien, stoeien en poepen goed, dus precies zo we het graag zien!
Ze zijn nog steeds aan de kleine kant, maar wel hele mooie stevige pups, helemaal niks mis mee!
Wat wel lastig is, is dat ze allemaal groter en dikker worden en bij het gebruik van hun pootjes aan de melkbar van mamma kan het zomaar gebeuren dat je broer of zus zomaar met zijn poot op jouw tepel ligt en je er dus gewoon niet bij kunt.
Dus af en toe helpen we even een pup om een vrije tepel te zoeken.
De ontwormingskuur hebben ze ook weer binnen en de nageltjes worden met grote regelmaat geknipt.
De tandjes worden steeds scherper, maar ja...daar kunnen we niks aan doen...

Dat gaat prima met de kleintjes, ze houden van slapen en houden dat plekje dan ook mooi schoon en droog.
Het vlees vinden 1e nog steeds heerlijk maar de brokjes (fijngemaakt met melk en water) vinden ze nog niet echt geweldig.
Mamma Layca is af en toe nog even bij haar pupjes maar daar is weinig meer te halen, af en toe een toetje, maar verder houdt het op.
We krijgen ook steeds meer verschillend speelgoed aangeboden waardoor we ons geen moment hoeven te vervelen...
Het foto's maken wordt wel een dingetje, dat gedoe met die camera steeds daar hebben ze niet allemaal evenveel zin in...

Wat was het een hectisch drukke week voor de kleintjes.
Er is heel veel bezoek geweest en dat vinden de kleine kanjers helemaal niet erg. Droge brokjes hebben ze niet zo graag maar vlees des te liever. De buitendienstmedewerker van de Raad van Beheer is geweest en heeft de pups DNA afgenomen door middel van een swab en zij heeft ook de chip in de linkerschouder gezet.
De jongens waren allemaal heel stoer maar Gijsje moest zich even als een echt klein meisje aanstellen en begon alvast te gillen voor de spuit bij haar schouder was. op het punt dat de naald echt in haar schouder ging was ze al klaar met haar gegil en bleef ze gewoon heerlijk stil.
Helaas zijn ze nu nog niet ingeënt omdat ze een beetje last hebben van diarree dus ze moeten eerst weer terug fit worden en dan gaan we voor de inenting naar de dierenarts.
Ze spelen en ravotten inmiddels zoals gewoonlijk door de ren dus dat zal waarschijnlijk niet lang hoeven duren.

Deze laatste week is heel erg druk geweest en daardoor wat later dan normaal de laatste update op de website van deze kleintjes. Ze doen het goed. Gijsje mag in verhouding klein zijn ten opzichte van haar broers maar volgens de dierenarts hartstikke gezond en vrolijk en vrij dus doet zij het spreekwoord 'klein maar fijn' volop eer aan. Het zijn inmiddels echte deugnieten geworden en toe aan meer uitdaging. De kleine rakkers zijn er klaar voor om aan nieuwe avonturen te beginnen. Ze zijn dan inmiddels ook allemaal met hun nieuwe baasjes mee naar hun nieuwe thuis.

Week 2
Week 3
Week 4
Week 5
Week 6
Week 7